Om mig

Jag heter Lars Magnusson och bor i Falun sedan några år tillbaka. Jag växte upp i Hedemora i Dalarna, men studierna förde mig så småningom till Uppsala. Där var jag kvar i 17 år, innan jag flyttade till Falun.

Mina två stora intressen är fotografering och orientering. Orientering har jag hållit på med sedan jag var knappt 10 år. Fotograferandet kom däremot in betydligt senare i bilden. Jag har hunnit med att avverka ett par analoga systemkameror, men det var först med den digitala tekniken som intresset tog riktig fart. År 2005 skaffade jag en Canon EOS 20D, och har sedan dess använt den ganska flitigt. Nu använder jag mest fullformatare.

I och med att jag har orienteringen som bakgrund har jag genom åren varit mycket ute i naturen. Tídigare sprang jag mest genom skogen så fort som möjligt, men nu går jag även runt en del och letar efter trevliga fotograferingsobjekt.

Som naturfotograf siktar jag gärna på fåglar, men jag tycker även det är kul att smyga runt med mitt makroobjektiv och leta efter lite mindre varelser. Kameran brukar naturligtvis även få följa med på en del större orienteringstävlingar, trots att det kan vara lite knepigt att koncentrera sig på att fotografera i samband med att jag ska tävla. Det har hur som helst fallit sig naturligt att de två områden jag koncentrerar mitt fotograferande till är natur och orientering.